У Львові похорон атовця закінчився бійкою і сокирою в труні

27.08.2018, 15:50

У Львові близько сотні побратимів намагалися перешкодити похованню загиблого атовця Мар'яна Найди за християнськими традиціями. Про це в "Фейсбук" написав колишній директор "Личаківського цвинтаря" Ігор Гавришкевич. Він розповів, що був очевидцем скандалу, додавши, що люди говорили, що солдат нібито був язичницької віри і заповідав поховати його відповідно.

"Один "чорномаєчник" таки поклав сокиру в труну і нагадав про традицію спалення", - розповів колишній директор, додавши, що дісталося від побратимів навіть настоятелю Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла - отцеві Степану Сусу. Він нагадав, що за відсутності письмового заповіту померлого, обряд поховання визначають його найближчі родичі. У випадку з Мар'яном Найдою це вирішувала його мати. Після конфлікту мати загиблого погодилася, щоб її сина поховали з сокирою в труні.

Юний Мар'ян Найда у 18 років пішов добровольцем у батальйон "Донбас". З серпня 2015 року до вересня 2016 року перебував на військовій службі в Національній гвардії України, а з лютого 2017 року проходив службу за контрактом у Збройних силах України. Загинув солдат 23 серпня біля Кримського. Йому був всього 21 рік.

 

Читайте АСН в Google News