Волонтер спростовує фейк про 32 загиблих військових під Желобком

26.08.2018, 22:29

Військовий волонтер Юрій Мисягін спростовує розігнаний в соцмережі фейк про те, що в бою на Донбасі, під селом Кримське загинуло 32 захисника Батьківщини, а влада замовчує цей факт.

Мисягін стверджує, що такі величезні втрати неможливо приховати, як стверджує автор фейка - такий собі Михайло Чейпеш. Той написав в соцмережі, що влада навмисно не надавала допомогу ЗСУ.

"Друзі, сумна звістка, 32 вбитих побратими біля Кримського, всі дороги перекриті, ні волонтери ні журналісти доступу не мають, ще більше поранених. До України заїхала російська колона і одна група ДРГ працювала у нас в тилу. Вимагаю введення воєнного стану, повної мобілізації всіх українців і знищення окупації України, притягнення за державну зраду Президента України, Міністра оборони України, начальника Генерального штабу України, Військового і Генерального прокурора України, секретаря РНБОУ Турчинова ", - написав Чейпеш. Незважаючи на абсурдність його поста, тисячі користувачів соцмережі зробили репост.

Мисягін же стверджує, що на сьогоднішній день немає можливості, навіть якщо дуже цього захотіти - заховати бойові втрати.

"Я 4,5 роки займаюся допомогою армії і з усією впевненістю Вам скажу: НЕМОЖЛИВО заховати бойові втрати. Якщо загинули 4 наших героя, то це 4 героя і ніяк не 32, як розігнали на просторах Фейсбуку. Запам'ятайте цей пост, коли наступного разу ви читаєте про якісь неймовірні втрати ЗСУ і ніде більше це не публікується, то знайте - це брехня", - написав Мисягін.

Також раніше стало відомо про те що "Миротворець" вніс рознощика фейків по соцмережі Чейпеша в свій список.

Читайте АСН в Google News