У Києві пройшов унікальний військовий парад до Дня Незалежності

24.08.2018, 13:15

Військовий парад пройшов в центрі Києва з нагоди 27-річчя Незалежності України та 100-річчя відродження державності. Він став найбільшим і за всі роки незалежності - 4,5 тис. військовослужбовців, 250 одиниць військової техніки пройшли маршем по Хрещатику.

Нововведення параду - перед підняттям прапора відбулася молитва за українське військо. Також вперше на параді лунало нове привітання військових - "Слава Україні!" - "Героям слава!". На параді військових частин присвоїли імена видатних полководців України. Так прапори були вручені 93-й, 56-й, 55-й, 15-й, 3-му, 21-й, 30-й бригадам і 3-му загону прикордонних військ.

Військові пройшли по Хрещатику в новій, яскравій формі західного зразка. Вперше окремою зведеною "коробкою" в параді взяли участь жінки-військовослужбовці. До того ж вперше у військовому параді взяли 18 іноземних військових делегацій.

Також вперше на військовому параді в Києві були показані протитанкові ракетні комплекси Javelin, артилерійська установка (САУ) "Богдана".

Під час параду над Хрещатиком пролетіли 29 винищувачів, штурмовиків, транспортних літаків і вертольотів. Подивитися парад прийшло близько семи тисяч киян.

Читайте АСН в Google News