Краще вже смалець. Вчені довели, що кокосова олія - отрута

22.08.2021, 20:30

«Кокосова олія - це отрута», на цьому наполягає професор Гарвардського медичного університету Чан Шан. Він каже, що, незважаючи на численні теорії і дієти, насправді - кокосова олія - «один з найгірших продуктів, який ви можете з'їсти». Навіть чистий смалець - краще, наполягає професор.

Д-р Карін Міхельс, яка очолює центр досліджень пухлин в Університеті Фрайбурга, також підтримує це твердження колеги, вона каже, що «кокосова олія - чиста отрута». У зв'язку з останніми дослідженнями, навіть Американська кардіологічна асоціація закликала людей обмежити вживання кокосів.

Кардіологи говорять, що, можливо, вона і смачна, але точно не є другом ваших артерій. Але поки 70 відсотків американців вважають, що кокосове масло є здоровим.

Популярність кокосової олії в США почалася у 2000-х, після двох досліджень Колумбійського університету, в яких досліджувалися жирні кислоти середньої ланцюга, тип жиру, присутній у кокосових горіхах.

Учасники дослідження, які дотримувалися дієти з жирною кислотою середньої ланцюга, спалювали жир швидше, ніж ті, які не вживали добавки кокосового масла. Споживачі відразу сприйняли це як сигнал - їж більше кокосового масла, будеш худнути. Але насправді замовчувалося, що тих, хто  худнув під час проведення експерименту годували чистими кислотами, у кокосовій олії їх всього 14%, пише  dailymail.co.uk

Читайте АСН в Google News