Не дають знань навіть у ліцеях: експерт обурилася якістю освіти в українських школах

20.08.2018, 15:40

Якість освіти в українських школах, згідно з результатами Зовнішнього незалежного тестування (ЗНО), залишається вкрай низькою. Таку думку висловила доктор педагогічних наук, професор Людмила Ващенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"У Вінницькій області, яка дала нам велику кількість талановитих керівників, не пройшли поріг у 100 балів з української мови та літератури 44% випускників, історія України - 36% учнів, математика - 51%", - зазначила експерт. За її словами, схожі результати показали випускники шкіл в Івано-Франківській області.

З математики там не подолали поріг у 100 балів 45%, в Тернопільській області - понад 43% з української мови та літератури, математика - більше 47%. І навіть у Києві, за словами Л. Ващенко, набрали менше 100 балів 43% випускників шкіл.

При цьому вона додала, що неякісні знання дають не тільки в загальноосвітніх школах, де навчаються менше мотивовані учні, а й ліцеї, де апріорі здобувають освіту більш здібні діти, батьки яких, при тому, можуть дозволити також оплачувати їм послуги репетиторів. Так, у спеціалізованих навчальних закладах Івано-Франківська 30% погано впоралися з тестом з математики, а в Тернопільській області - 38%.

Нагадаємо, школярів і педагогів наступного навчального року чекає велике оновлення організації навчального часу, повідомляє канал Prosvit. Ця зміна - одна з системи концепції Нової української школи. Очікується, що зміна звичного розпорядку дозволить розподілити час на рівні частини і проміжки між навчанням і відпочинком.

Читайте АСН в Google News