Дев'ята частина бюджету. Муженко назвав суму, яка врятує українську армію

16.08.2018, 14:18

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що в наступному році для української армії необхідно не менше 112 млрд грн. За його словами, більшу частину цієї суму потрібно пустити на значне, мінімум в два рази, збільшення допомоги та виплат військовим контрактникам.

Нагадаємо, з початку цього року на військову службу за контрактом у ЗСУ було прийнято понад 17 тисяч осіб. У 2018 року також був збільшений оперативний резерв Збройних Сил України, який зараз становить понад 158 тисяч осіб, з них 122 тисячі осіб - резерв першої черги. У той же час через невизначеність із майбутніми пенсіями військових, через маленькі виплати, проблеми з житлом і величезними навантаженнями військові покидають ЗСУ за першої ж можливості.

Раніше колишній командир ЗСУ Володимир Шилов в інтерв'ю виданню «Обозреватель» заявив, що ситуація з українською армією «сильно погіршилася». Перш за все тому, що влада фактично задавила добровольчі рухи.

«Якби у людей була можливість розірвати контракт, то 50% відразу б розірвали і пішли на громадянку. Все дійсно погано. Не дай бог, Росія сіпнеться», - сказав Шилов.

Читайте АСН в Google News