США звинуватили Росію у виведенні на орбіту "аномального" супутника

15.08.2018, 14:10

Помічник державного секретаря США з питань контролю над озброєннями Ілім Поблет висловила думку, що в минулому році росіяни вивели на орбіту Землі щось інше, замість контролера космічних апаратів, повідомляє Голос Америки.

На Конференції ООН з питань роззброєння в Женеві, чиновниця заявила, що на таку думку експертів наштовхнуло дивна і "аномальна" поведінка апарату. Ці дії викликають занепокоєння у служб безпеки США, заявила чиновниця. При цьому встановити - що це за апарат і його істинне призначення, американці не можуть.

У відповідь присутній на зустрічі російський дипломат Олександр Дейнеко назвав такі припущення "необґрунтованими і наклепницькими".

Нагадаємо, раніше ASN повідомляла, що США заморожують американсько-російську програму «Відкрите небо». В оборонному бюджеті Сполучених Штатів на 2019 рік, проект якого напередодні підписав Дональд Трамп, не передбачено грошей на програму "Відкрите небо", в рамках якої раніше здійснювалися спостережні польоти військових літаків над територією Росії і США.

Читайте АСН в Google News