Сім звичок, які непомітно забирають у нас енергію

12.08.2021, 18:00

День тільки почався, а у вас вже немає сил - хочеться впасти на диван і не вставати з нього до наступного дня? Можливо, справа в шкідливих звичках, які відбирають у вас енергію:

1. Ви постійно думаєте про погане: Хронічний стрес і тривожність сильно зношують організм. Якщо ви перебуваєте в постійній напрузі, необхідно змінювати ритм життя і вчитися розслаблятися.

2. Ви не висипаєтеся: В цьому випадку план «відіспатися у вихідні» не допоможе. Вчені довели, що накопичену за кілька днів брак сну не можна компенсований за один раз. Навіть після вихідних в ліжку ви весь тиждень будете відчувати занепад сил - до тих пір, чи не налагодите режим.

3. Ви намагаєтеся схуднути за допомогою «екстремальних» дієт: Банально, але абсолютно вірно: дієта повинна бути збалансованою, а схуднення має проходити повільно. Будь-які спроби різко скоротити калорії змушують організм думати, що наступили голодні часи. Щоб вижити, він включає захисний режим економії, після чого ви стаєте дратівливим і дуже слабким.

4. Ви терпите біль: Не любите ходити по лікарях і вважаєте за краще жити за принципом «саме пройде»? У вчених для вас погані новини - дослідження показали, що хронічний біль діє на організм так само, як депресія або посттравматичний синдром. Тобто, викликає м'язову слабкість, зниження лібідо і емоційне виснаження.

5. Ви віддаєте перевагу дивану, ніж спортзалу: Без навантажень м'язи втрачають тонус, серцево-судинна система слабшає і в підсумку зникають сили. Хочете бути здоровим, активним і довго жити - займайтеся спортом.

6. Ви п'єте мало води: Якщо вас накриває хвиля втоми, згадайте, коли ви в останній раз пили воду. Дефіцит в організмі води викликає занепад сил і млявість. Найбільше страждає мозок - при зневодненні він не може нормально функціонувати.

7. Чи п'єте багато кави: Кава і інші енергетики додають бадьорості, однак це відбувається за рахунок ваших власних внутрішніх сил. Як тільки дія енергетиків закінчується через 1-2 години, ви починаєте почуватися ще більш розбитим. Щоб зняти втому, доводиться збільшувати дозу кофеїну - ви потрапляєте в замкнене коло. Крім того, кава підсилює обезводнення організму.

Читайте АСН в Google News