Після Порошенка: у Путіна натякнули, коли завершиться війна на Донбасі

09.08.2018, 15:10

Спецпредставник президента РФ Сергій Іванов попередив, що "гібридна війна на Донбасі не завершиться до зміни влади в Україні". Про це він сказав в інтерв'ю Коммерсанту.

"При нинішній владі в Києві перспектив цього немає", - зазначив Іванов, відповідаючи на запитання, коли може завершитися війна в Україні. Впливовий російський чиновник, підтримуючи загальну кремлівську лінію, також підкреслив, що в Україні нібито стався державний переворот, підтриманий Заходом.

Російські ж війська, за версією Іванова, перебували на території України лише в Криму, однак вони ніколи не перевищували квоти з українсько-російської угоди в 25 тис. військовослужбовців, навіть коли угруповання було посилено. Більше того, він також підкреслив, що Росія "не проводить агресивну політику", а численні заяви про плани РФ напасти на країни Балтії є "маренням".

На його думку, таким чином колишні союзні республіки хочуть отримати більше коштів від Брюсселя. У той же час, за його словами, Москва завжди буде виступати проти прямих військових загроз, якими, зокрема, є системи ПРО біля російських кордонів.

Нагадаємо, завдяки Пенсійному фонду Росії вдалося встановити реальні втрати Російської Федерації в результаті агресії проти України і війні в Сирії. За чотири роки воєн Росія втратила близько 90 тисяч убитими і 70 тисяч пораненими.

Читайте АСН в Google News