Генерали брешуть, ГПУ мовчить: Опубліковані секретні документи по Іловайську

08.08.2018, 21:30

Документи, датовані серпнем 2014 року, свідчать, що на вірну загибель військових під Іловайськом відправило командування. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши копії цих шифрограм і наказів.

"Це оригінали бойових наказів по заняттю Іловайська, які отримав 40-й батальйон. З номерами шифрограм - все передано до військової прокуратури. І чітко видно, ким підписано шифрограми про передачу 40-го батальйону з сектора "Д" в сектор "Б" для наступу на Іловайськ - начальник штабу АТО на території Донецької та Луганської областей генерал Віктор Назаров. Командувачем АТО на території Донецької та Луганської областей був Віктор Муженко", - написав він.

За його словами, 7 серпня виповнюється четверта річниця початку Іловайського бою. Тоді в перших же зіткненнях загинули три бійці 40-го батальйону ЗСУ "Кривбас". Як підкреслив блогер, сили сектора "Б" отримали саме наказ Муженка почати оточення Донецька з півдня і півночі.

При цьому він уточнив, що справа по тим трагічним для української армії і всього народу подій повністю розслідувана, і вина командування встановлена. Однак з 2016-го року справа за Іловайськ "лежить без руху" в Генеральній прокуратурі. На його думку, генпрокурор Юрій Луценко не сміє передати ці справи до суду, оскільки вони є для генералів справжнім вироком.

Нагадаємо, в Дніпропетровській області волонтери виявили "поховання" особистих речей убитих в ході Іловайської операції бійців Збройних сил України. Про це повідомив керівник місії "Чорний тюльпан" Ярослав Жилкін.

Читайте АСН в Google News