В окупованому Криму кримськотатарський активіст вчинив акт самоспалення

03.08.2018, 16:00

У центрі Сімферополь (Крим) кримськотатарський активіст так званої "поляни протесту" "Стрілецька" підпалив себе. Про це повідомляє "Крим.Реалії". Згідно з даними ресурсу, активіст облився горючою рідиною і підпалив себе, проте його соратники зуміли оперативно загасити на ньому одяг.

Перед таким радикальним кроком чоловік заявив, що здійснює акт самоспалення на знак протесту проти свавілля влади. За деякими даними, акцію провів Ватан Карабашев. Повідомляється також, що жителі "поляни протесту" "Стрілецька" напередодні протестували проти будівництва паркану.

3 серпня мітингувальники прийшли до будівлі підконтрольної Кремлю Сімферопольської міської адміністрації і зажадали зустрічі з владою. Крім того, ресурс повідомив, що інші активісти оголосили безстрокове голодування до тих пір, поки їхнє питання не буде вирішене.

Як пояснили у виданні, на місці "поляни протесту" "Стрілецька", де кримські татари звели будинки, окупаційна влада має намір будувати новий житловий район на 9 тисяч осіб під назвою "Кримська роза". На цьому місці планують звести також школи, дитячі садки, спортивні комплекси і магазини. В даний час там живуть переважно репатріанти.

Нагадаємо, затриманих на окупованому півострові кримських татар, всупереч міжнародному праву, часто незаконно перевозять на територію Російської Федерації. Про це повідомив спеціальний доповідач ООН з питання катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження Нільс Мельцер на прес-конференції.

Читайте АСН в Google News