У ГПУ озвучили термін, який "світить" Савченко за підготовку теракту

02.08.2018, 16:52

Народний депутат України Надія Савченко може отримати максимальний термін покарання за підготовку до теракту в центрі Києва. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу, передав кореспондент ASN.

"На даний момент ще не визначена міра покарання, яку буде вносити прокурор своїм клопотанням до суду, але я впевнений, що це буде максимальне покарання, передбачене законодавством за підготовку терористичного акту", - зазначив він. За його словами, остаточне рішення прийме суд, який також оцінить і можливі пом'якшувальні обставини.

При цьому він додав, що слідство зібрало достатньо доказів провини нардепа Надії Савченко та Володимира Рубана в підготовці теракту. Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що кероване ним відомство до 6 серпня завершить розслідування кримінальної справи, яка ведеться проти Надії Савченко і глави організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, яких підозрюють у намірі повалити владу і влаштувати теракти в Києві.

Читайте АСН в Google News