Слідство у справі Савченко та Рубана завершено: ГПУ розповілв, коли почнеться суд

02.08.2018, 14:27

Слідство у справі про підготовку до теракту Надією Савченко і Володимиром Рубаном завершено, матеріали провадження направлено до суду. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу, передав кореспондент ASN.

"Слідство у справі народного депутата Надії Савченко і громадянина України Володимира Рубана закінчено. Ми в ході цього слідства отримали всі необхідні докази, які підтверджують первинну версію про підготовку масштабного теракту в центрі української столиці шляхом використання зброї, яка була надана Савченко і Рубану російськими офіцерами в чині полковника і підполковника на території "ДНР" після консультацій, які провели Савченко і Захарченко", - зазначив чиновник.

За його словами, тепер у слідстві настає черговий етап - ознайомлення з матеріалами досудового слідства. При цьому він додав, що в нинішньому році суд буде розпочато і увійде в активну фазу. Коли ж буде оголошений вирок, генпрокурор не взявся прогнозувати, оскільки це повністю залежить від суду.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що кероване ним відомство до 6 серпня завершить розслідування кримінальної справи, яка ведеться проти Надії Савченко і глави організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. Їх підозрюють у намірі повалити владу і влаштувати теракти в Києві.

Читайте АСН в Google News