Убиті в ЦАР журналісти планували зйомку золотих копалень

02.08.2018, 11:38

Росіяни, які працювали над фільмом про ПВК Вагнера, не стали звертатися в російське посольство, оскільки вони вважали, що приватна військова компанія діє за підтримки влади РФ. Російські журналісти Орхан Джемаль, Олександр Расторгуєв і Кирило Радченко мали намір знімати золоті копальні Ндассіма, йдеться в опублікованій у середу, 1 серпня, заяві "Центру управління розслідуваннями" (Цур) Михайла Ходорковського.

Допомогти зі зйомками копалень повинен був "Фіксер" - співробітник структури ООН у Центральноафриканській республіці, повідомляється в заяві ЦУР, спільно з яким журналісти займалися збором матеріалів. Ця людина повинна була також надати інформацію про ймовірних російських військових інструкторів у ЦАР.

Безпека російських журналістів обговорювалася зі співробітником ООН, з ним же обговорювалися відповідні в плані безпеки маршрути. Джемаль, Расторгуєв і Радченко в'їхали в Центральноафриканську республіку за туристичними візами і не отримували акредитацію в російському посольстві та консульстві.

За інформацією новинного сайту Africa Intelligence, Росія домовилася про розробку золотих копалень Ндассіма з владою Центральноафриканської республіки, пише видання The Bell. Нібито умовою розробки стало наведення порядку в регіоні, якому загрожують бойовики.

Читайте АСН в Google News