Краще б пив і курив. Три звички, які вбивають нас так само, як куріння і алкоголь

28.07.2022, 21:00

Наше здоров'я прямо залежить від нашого способу життя. Ми знаємо, чого не треба робити: не курити, не зловживати алкоголем, не захоплюватися занадто жирною їжею. Але чи точно ми знаємо про всі небезпеки? Є три звички, які так само здатні вбити нас, як куріння і алкоголь.

Недолік сну: Навіть якщо ви не курите і відмовилися від алкоголю, недолік сну нівелює всі ці хороші звички і підніме ризик розвитку раку, який загрожує курцеві зі стажем. Недавні дослідження підтвердили, що постійний дефіцит сну - смертельний. Спати необхідно не менше 8 годин, в добре провітреній і прохолодній кімнаті.

Сидячий спосіб життя: Чи не найгірше, що ви можете зробити для свого здоров'я - це проводити багато часу в сидячому стані. Як відзначають канадські вчені, сидячий спосіб життя ініціює дві третини випадків раку кишечника, а також більшу частину випадків злоякісних пухлин легенів, молочної залози і передміхурової залози. Обов'язково робіть кожну годину перерви в роботі на гімнастику і не забувайте про ранкову зарядку.

Використання газової плити для приготування їжі: Якщо ви звикли готувати на газовій плиті, то щодня ваш організм отримує додаткову дозу окису вуглецю, двоокису азоту та формальдегіду - речовин, які отримують завзяті курці. Справитися з цією проблемою можна легко, треба просто встановити витяжку.

Читайте АСН в Google News