Сьогодні відбудеться найдовше місячне затемнення в цьому сторіччі. Прикмети і забобони

26.07.2018, 16:15

Фахівці НАСА нібито говорять про те, що затемнення обіцяє стати найбільш тривалим у цьому столітті. Якщо небо буде ясним, протягом 103 хвилин можна помилуватися неймовірною астрономічною виставою. Але в цілому тривалість затемнення складе близько 4 годин, поки Місяць буде проходити через тінь Землі.

Затемнення в ніч з 27 на 28 липня зможуть побачити практично в усіх частинах Європи, Африки, Близького Сходу, Центральної Азії та Австралії. У Південній Америці воно буде видно частково. А ось у Мексиці, Штатах і Канаді супутник Землі залишиться чистим.

Це затемнення стане не тільки самим довгим, але і найбільш "кривавим". У якийсь момент Місяць стане темно-червоним. А вся справа у візуальних ефектах: промені сонця, ковзаючи по поверхні нашої планети, досягають супутника, але в розсіяному вигляді. Атмосфера Землі найбільш охоче пропускає промені червоно-оранжевого спектра. Досягнувши місячного диска, вони і надають Місяцю такий кривавий відтінок.

Затемнення Місяця почнеться о 21.20 за Гринвічем.

Чого категорично не можна робити з 25 по 31 липня?

Астрологи попереджають, що з 25 по 28 липня буде непростий період, коли Місяць з'єднається з Сатурном, Плутоном, а також із Марсом.

Крім того, з 25 липня по 1 серпня астрологи радять не літати літаками і бути гранично уважними за кермом авто.

В цей час краще не починати нових важливих справ: не підписувати документів, не брати на себе ніяких зобов'язань, особливо грошових. Не рекомендується брати в борг і давати в борг гроші іншим людям.

Також не варто влаштовувати провокацій і вестися на чужі.

Зате цей час сприятливий для закриття старих проектів. Краще пробачити і відпустити старі образи і, якщо необхідно, самому попросити пробачення.

Читайте АСН в Google News