Інфляція в мільйон відсотків. Одна з країн третього світу виявилася на межі краху

24.07.2018, 09:50

Неправильна економічна політика керівництва Венесуели призведе до інфляції в 1 000 000% вже до кінця цього року. Про це попереджає Міжнародний валютний фонд, повідомляє Bloomberg.

Але під удар потрапить не тільки ця країна, а ще й сусідні, оскільки венесуельці будуть масово залишати країну в надії на виживання. Брак товарів і їжі вже привели до масової еміграції. У травні цього року інфляція в Венесуелі склала 24 500% в річному численні. Ціни в найбіднішій країні щодня збільшуються на більш ніж 2%.

20 травня у Венесуелі на дострокових виборах знову переміг старий президент Ніколас Мадуро. Він знову заступив на пост, незважаючи на масові протести, учасники яких звинувачували Мадуро в ігноруванні законів, політичному переслідуванні і краху економіки країни. Економічна криза в Венесуелі почалася в 2014 році – на тлі різкого падіння цін на нафту.

У той же час Мадуро пояснює кризу економічною війною з боку зовнішніх і внутрішніх ворогів. При цьому держвідомства навіть перестали публікувати статистичні дані.

Читайте АСН в Google News