Як склалася доля перших в світі виживших семерняшок: 20 років потому

18.07.2018, 19:41

Семерня – це надзвичайно рідкісний випадок, причому після народження далеко не всі вони виживають, однак в сім'ї Маккохі сталося диво: вижили всі сім новонароджених. Тепер їм по 20 років.

Боббі і Кенні Маккохі жили простим життям в місті Де-Мойн (Айова) і мріяли про дитину. На жаль, у Боббі були проблеми зі здоров'ям, і вона довго лікувалася.

Незабаром мрії подружжя збулися: їхня перша дитина, дочка Мікейла Марі, народилася 3 січня 1996 року. Але Боббі і Кенні мріяли про велику родину, тому вони вирішили зважитися на другу вагітність.

Після курсу гормонального лікування Боббі завагітніла вдруге. Подружжя припускали, що вагітність може бути багатоплідною, але вони дійсно запанікували, коли лікарі виявили сім ембріонів.

Боббі запропонували зменшити кількість плодів, які вона носила, а це означало забрати кілька життів. Вона категорично відмовилася.

Семеро дітей з'явилися на світ 19 грудня 1997 року на сім тижнів раніше, причому двоє з них народилися з церебральним паралічем.

Народження семерні викликало фурор в ЗМІ, і подружжя особисто привітав президент Білл Клінтон. Одні вважали, що це дійсно диво, інші ж скептично говорили про те, що Маккохі просто експлуатують своїх дітей. Сім'я отримала солідну матеріальну допомогу, включаючи новий будинок, і навіть стипендії на навчання для всіх дітей. Однак досить скоро увага до них зникла.

Коли дітям виповнилося десять років, сім'я припинила давати інтерв'ю і відмовилася від публічності. Минуло ще десять років, перш ніж семеро дітей Маккохі знову з'явилися в друкованих виданнях і на екранах. Більшість дітей стали вчителями і науковцями, один з синів пішов в армію, розповідають Flytothesky.

Читайте АСН в Google News