Лукашенко націоналізував Оршанський авіаремонтний завод, 60% якого належать українцям

11.07.2018, 15:00

Під час візиту на Оршанський авіаремонтний завод 11 липня Олександр Лукашенко заявив, що «це - державне підприємство з сьогоднішнього дня», бо «власників тут вже немає». Він підписав доручення про «відновлення ефективної роботи» Оршанського авіаремонтного заводу, повідомляє радіо Свобода.

«Тут працюють мої люди, твої люди, білоруси працюють, росіяни - наші громадяни Білорусі, - говорив Лукашенко. - Яка різниця, кому належать ці акції. Це наше завдання, щоб люди тут отримували нормальні зарплати».

Він також зажадав до 7 листопада завершити благоустрій містечка Болбасово, де розміщується завод, і створити нові робочі місця, адже Болбасово і сусідня Барань - «шикарне місце, краще не придумаєш для життя».

До сих пір 60% акцій заводу належало української компанії «Мотор Січ», а 40% - білоруській компанії «Системи інвестицій та інновацій".

У липні 2017 року Україна почала розслідувати кілька кримінальних справ щодо «Мотор Січ», яка виводила свої акції в офшори. Правління «Мотор Січ» заперечує порушення законів і називає обшуки на підприємстві «рейдерським захопленням».

У березні 2018 року Генпрокуратура Білорусі також порушила справу проти посадових осіб «Мотор Січ» за «заподіяння посадовими особами заводу шкоди в особливо великому розмірі та суттєвої шкоди його інтересам».

Читайте АСН в Google News