На Україну знову насувається моторошна аномальна спека до 41 градуса

09.07.2018, 07:50

Минулого тижня в кількох точках світу були побиті температурні рекорди - небувала спека стоїть не тільки в Африці, але навіть в Північному Сибіру і Канаді, пише Сегодня.

Також спека повертається і в Україну. У північних регіонах синоптики обіцяють +30° і вище, в південних - всі 40°. Але, незважаючи на це, в Карпатах дощитиме. Та й в інших регіонах суха сонячна погода буде чергуватися з опадами аж до кінця літа.

Раніше Укргідрометцентр прогнозував, що в липні українців чекає дуже спекотна погода, яка триватиме аж до кінця серпня. Практично у всіх регіонах України температура повітря в липні буде досягати + 35-40 градусів. У західних та північних областях – на два градуса прохолодніше.

Синоптики обіцяють, що липень стане найспекотнішим місяцем для українців. При цьому місяць пройде з досить частими грозами і зливами. При цьому абсолютний максимум температура повітря поб'є в Харківській, Луганській, Херсонській та Одеській областях, де буде місцями до +40... + 41 градуси, в гірських районах +24... +30 градусів.

Читайте АСН в Google News