ЗМІ: Головний спонсор Brexit зустрічався з послом РФ 11 разів

08.07.2018, 15:50

Головний спонсор виходу Великої Британії зі складу Європейського Союзу (Brexit), британський мільйонер Аррон Бенкс 11 разів зустрічався з російським послом Олександром Яковенком. Ці зустрічі проходили перед референдумом щодо виходу Британії з ЄС, а також протягом двох місяців після референдуму, повідомляє The Guardian.

У документах, які запропонувало перевірити видання The Observer, сказано, що посольство РФ зробило ще чотири запрошення Бенксу, проте невідомо, чи були ці запрошення прийняті. У виданні повідомили, що Аррон Бенкс стверджував, що зустріч з російським послом у нього була тільки одна, під час ланчу, однак The Observer встановила, що зустрічі були неодноразовими.

Після цих доказів Бенкс повідомив парламентській комісії, що зустрічався з російським послом два або три рази, а тиждень тому після публікацій в New York Times зізнався в четвертій зустрічі. The Observer наводить докази ще семи зустрічей британського мільйонера з послом Росії, проте Аррон Бенкс їх поки не прокоментував.

Читайте АСН в Google News