Балух може потрапити в список на обмін політв'язнів – правозахисник

06.07.2018, 20:30

Політичний в'язень в РФ Володимир Балух може бути внесений до списків на обмін. Таку думку висловила керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник в ефірі Радіо Крим. Реалії.

«Зараз через голодування Олега Сенцова і Володимира Балуха і великої уваги до цього процесу є шанси на звільнення. Після вироку українському активісту Володимиру Балуху є шанси, що президент Росії Володимир Путін погодиться його обміняти», - заявила правозахисник.

При цьому вона підкреслила, що рішення цього питання залежить від глави російської держави, і активісти можуть лише здогадуватися про його наміри щодо натяків в ході офіційних виступів. Також О. Скрипник нагадала, що Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив ще 19 березня 2018 року.

Нагадаємо, 5 липня в Криму засудили українського громадянина Володимира Балуха на п'ять років колонії. Суд визнав винним активіста в побитті начальника слідчого ізолятора тимчасового утримання і засудив його до 5 років колонії і штрафу в 10 тисяч рублів.

Читайте АСН в Google News