Головна ознака прийдешнього розлучення: психологи вказали на неймовірний факт

05.07.2021, 21:00

Дослідники вивчили життєвий шлях 168 пар протягом 13 років, щоб зрозуміти, що стало причиною їхнього розлучення. Звичайно, що всі відносини різні і індивідуальні, але дослідники виявили, один неймовірний знак, здатний передбачити розлучення.

І як виявилося, це - надмірно наповнені ласками, любов'ю і прихильністю в перші кілька років шлюбу, йдеться в дослідженні, опублікованому в американському журналі «Особистість і соціальна психологія», - пише Independent.

Згідно з дослідженням, найчастіше розлучалися пари, які були надмірно ласкаві один з одним з самого початку і ті, які проявляють більший рівень взаємної симпатії в порівнянні з іншими. В середньому такі пари розлучалися на сьомий рік шлюбу.

«Деякі люди загрузли в захопленні, саме тому говорять "сліпа любов", занадто сильне захоплення не може бути довготривалим станом. Як тільки воно зникне, майже нічого не залишається між двома людьми, і якщо немає ніякого іншого зв'язку, крім пристрасті, тоді відносини, швидше за все, розвалюються», - кажуть психологи.

Читайте АСН в Google News