Геополітична нічия: як зміниться Україна після зустрічі Трампа і Путіна

04.07.2018, 15:00

Зустріч російського президента Володимира Путіна з американським лідером Дональдом Трампом не принесе Україні істотних змін. Таку думку висловив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Ніяких особливих змін щодо України не буде, ніхто нічого не віддає. В принципі, це геополітична нічия між США і Росією. Питання про Україну буде ставитися, але ні та, ні інша сторона нічого з цим зробити не зможуть", - зазначив експерт .

За його словами, положення України настільки жахливо, що ні Вашингтон, ні Москва не мають позитивних інструментів для виконання своїх обіцянок. При цьому він додав, що в ході зустрічі американського та російського президентів будуть також підняті питання Ірану і ЄС, вага яких для обох сторін зараз більш істотна, ніж українська тема.

Нагадаємо, в ході двосторонньої зустрічі американського та російського президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна буде порушено тему необхідності виконання Мінських домовленостей і звільнення українського режисера Олега Сенцова. Таку думку висловив виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда.

Читайте АСН в Google News