Під Буковелем отруїлося шестеро туристів

28.06.2018, 19:58

Недалеко від популярного курорту Буковель в одному з пансіонатів отруїлося шестеро туристів, п'ятеро з них - діти. Про це повідомило управління Держпродспоживслужби, передало місцеве видання "Курс".

За інформацією відомства, постраждалі перед госпіталізацією перебували в готелі "Вілла Парламент" в селі Яблуниця Рахівського району Івано-Франківської області.

Попередній медичний діагноз постраждалих - гастроентероколіт, вони знаходяться в задовільному стані, легкого ступеня тяжкості. Держпродспоживслужба вже створила комісію з розслідування факту отруєння.

Її інспектори вже встановили, що харчоблок установи, який надавав послуги відпочиваючим, не відповідає вимогам по харчуванню великих груп дітей. У закладі відсутній дозвіл на спецводокористування, немає результатів лабораторних досліджень якості питної води.

Також контролюючий орган встановив, що протягом останніх трьох років цей заклад органи контролю не перевіряли. Нагадаємо, в Запоріжжі з початку літа фіксують зростання кількості харчових отруєнь.

Так, тільки за один тиждень середини місяця в медустанови звернулися 112 осіб з ознаками гострої кишкової інфекції. 75% випадків - зараження інфекцією продуктами харчування, більше 20% з них - їжа, куплена на стихійних ринках, повідомляє обласний лабцентр МОЗ в Запоріжжі.

Читайте АСН в Google News