У бродячих собак виявлений серцевий глист. Троє жителів Миколаєва заразилося паразитом

28.06.2018, 07:45

У Миколаєві зафіксовано чотири випадки дирофіляріозу у бродячих собак, також відомо, що як мінімум троє жителів регіону заразилися цим небезпечним паразитом.

Дану інформацію «Новинам-N» підтвердив директор комунального підприємства «Центр захисту тварин» Олександр Голобродський.

Фахівці обстежили 30 собак, у чотирьох з них виявлено дирофіляріоз, який в народі називають серцевий глист. Хворі тварини жили в різних районах міста.

"Цей глист - звичайний паразит. Його особливість в тому, що ним хворіють тварини, але його личинки передаються звичайними комарами. Тобто якщо комар вкусив собаку, а потім пересів на людину і вкусив, то це пряма можливість заразитися. Є ще одна особливість, цей глист дуже довго розвивається. Він може до двох років рости в організмі і дуже важко діагностується, - повідав Голобродський про особливості захворювання", - розповідають фахівці.

У даного захворювання є дві форми: паразит може розвиватися під шкірою і безпосередньо в серцевому м'язі. Остання форма, якщо говорити про тварин, практично не лікується. У людини ж серцевий глист можна видалити тільки за допомогою хірургічного втручання.

Керівник «Центру захисту тварин» зараз вивчає особливості захворювання, радиться з ветеринарами, щоб зрозуміти, як бути з зараженими собаками далі. Як виявилося, дуже важко знайти фахівців, які розбираються в даному захворюванні.

Читайте АСН в Google News