Підвищення тарифів на газ неминуче: експерт повідомив, на скільки буде дорожчати послуга

27.06.2018, 18:25

Тарифи на газ для населення будуть підвищені в будь-якому випадку, однак це відбуватиметься поетапно і на невеликі величини. Таку думку висловив економічний експерт Андрій Вигиринський на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Формулу змінять у будь-якому випадку, підвищення - неминуче", - зазначив експерт. За його словами, швидше за все, формула тарифу на газ для населення буде змінена до вартості газу на рівні хаба, за винятком вартості транзиту.

Таким чином, підвищення ціни на газ буде, але воно буде мінімальним. Або ж варто очікувати, що уряд підвищить тариф до необхідних 11 тисяч, проте підвищення буде проводиться в кілька етапів і розтягнеться на кілька років. При цьому він додав, що уряд не піде на радикальне підвищення ціни на газ для населення, оскільки в наступному році очікуються вибори.

Нагадаємо, підвищення тарифів на газ для населення до 11 тисяч грн за тисячу кубометрів є ключовою вимогою Міжнародного валютного фонду для надання Україні чергового кредиту. Однак обсяг міжнародних резервів України дозволяє пройти через період пікових платежів по кредитах МВФ, заявив глава Національного банку України Яків Смолій.

Читайте АСН в Google News