Пальмова олія: названо ще одну дуже шкідливу роль продукту

28.06.2023, 19:00

Виробництво пальмової олії знищує тваринне і рослинне життя в Малайзії та Індонезії і загрожує незайманим лісам у Центральній Африці і Південній Америці, передає Радіо Свобода, цитуючи доповідь Міжнародного союзу охорони природи.

Розширення площ для виробництва пальмової олії призвело до того, що частина видів, включаючи орангутангів, тигрів і деяких гібонів, виявилися на межі вимирання. Але заборона на розширення виробництва в тропіках не вирішує проблему, оскільки його перенесуть в інше місце. Адже на цю олію є попит.

«Половина населення світу використовує пальмову олію в їжу, і якщо ми заборонимо або буде її бойкотувати, його місце займуть види олій, що вимагають ще більше земельних ділянок», - підкреслив генеральний директор Міжнародного союзу охорони природи Інгер Андерсен.

Щоб отримати еквівалентну пальмовій олії кількість продукту, площі під ріпаком, соєю і соняшником повинні бути до дев'яти разів більше. Таким чином планета постане перед очевидним і страшним вибором - їжа або природа. Отримати людству можна щось одне, якщо не будуть винайдені інші способи поповнення харчового раціону.

Читайте АСН в Google News