"Під дулами автоматів": Герман на суді описала "жахи" голосування за відставку Януковича

26.06.2018, 12:50

В ході голосування за відсторонення четвертого президента України Віктора Януковича від влади на народних депутатів чинився величезний тиск. Про це повідомила екс-народний депутат України Ганна Герман у суді у справі про державну зраду Януковича, передав кореспондент ASN.

"На депутатів чинився величезний тиск. Ми фактично під дулами автоматів голосували", - зазначила політик. За її словами, члени Партії регіонів в той момент відчували себе абсолютно безправними - подібно ромам у нинішній Україні.

Так, зокрема, Ян Табачник особисто зізнавався їй у тому, що змушений під тиском і погрозами перейти в іншу фракцію і голосувати за ті закони, на які йому вкажуть. Багато інших її однопартійці і зовсім покинули межі країни.

При цьому вона зазначила, що за багато законопроектів нової влади вона голосувала в 2014 році з власної волі, оскільки поділяла її прагнення, зокрема, очистити судову владу від нечесних і корумпованих суддів. Нагадаємо, з минулого року в Оболонському суді Києва слухається справа про державну зраду четвертого президента України Віктора Януковича.

На минулому засіданні свідчення давав колишній співробітник Управління державної охорони, свідок захисту Сергій Бернадський. Він повідомив, що звернення президента-втікача Віктора Януковича до президента Росії про військову допомогу складалося з 6 аркушів і Янукович писав його особисто.

Читайте АСН в Google News