Названо країни, в яких можна заразитися смертельно небезпечними захворюваннями

25.06.2018, 22:40

Напередодні відпустки багато хто вже щосили займається підбираннями турів. Постійний розвиток туризму відкриває перед мандрівниками широкий вибір країн. Статистика показує, що люди починають віддавати перевагу далеким і екзотичним місцям замість, наприклад, Туреччини чи Греції. Проте, довгоочікувана екзотика може обернутися небезпечним кошмаром, а то й враховувати епідеміологічну ситуацію в країні.

Нещодавно експерти провели дослідження з метою з'ясувати, в які країни їхати небезпечно через ризик заразитися небезпечними хворобами.

Серед небезпечних для туристів країн - Демократична Республіка Конго. В цій державі на початку літа було зафіксовано 56 випадків захворювання Ебола. Серед усіх хворих цим вірусом людей 27 померло.

Індійський штат Керала також становить небезпеку. У ньому були зафіксовані спалахи небезпечного вірусу Ніпах. Від нього померло 14 осіб.

У Ліберії (Західна Африка) збільшується кількість хворих смертоносною лихоманкою Ласса. Через це захворювання загинуло 98% інфікованих осіб.

Багато африканських країн страждають від спалахів холери, особливо погана ситуація в Замбії та Кенії. Також спалахи холери були виявлені на Гаїті (близько 1 855 осіб) і в Ємені (більш 82 000 людей).

Несприятлива ситуація складається в Саудівській Аравії. У цьому регіоні прогресує епідемія коронавіруса.

Більшість випадків інфекції були виявлені в Катарі, Йорданії, а також в Об'єднаних Арабських Еміратах.

З осені 2012-го і до кінця весни поточного року було зафіксовано 2 207 випадків захворювання на цей вірус, 878 з них виявилися смертельними.

Колоритна Бразилія теж стала небезпечною для туристів через спалахи вірусу чикунгунья. Кількість захворювань на цю недугу в три рази зросла в порівнянні з показниками минулого року.

Екзотичний острів Мадагаскар також становить загрозу для туристів через епідемію чуми, від якої загинуло щонайменше 165 людей.

Експерти рекомендують уважно підбирати країну для проведення відпустки. До покупки путівки потрібно вивчити епідеміологічну ситуацію в країні.

У разі необхідності важливо зробити вакцинацію, а якщо хвороби становлять особливу небезпеку, краще віддати перевагу іншим країнам з більш благополучною ситуацією.

Читайте АСН в Google News