Порошенко обурений затримкою пенсій переселенцям. Гройсман пообіцяв подумати

25.06.2018, 11:30

Глава держави Петро Порошенко обурився щодо ситуації з блокуванням пенсії звільненому з полону "ДНР" в 2017 році Ігорю Козловському. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради України, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донбасі Ірина Геращенко після розмови з президентом Петром Порошенком.

"Президент обурений цією ситуацією. Я теж, як і всі нормальні люди. Поставила запитання про виплату тимчасово переміщеним особам пенсій і принизливу процедуру верифікації під час години запитань до уряду у Верховній Раді. Так, верифікація потрібна, але, може, варто її вдосконалити, зробити менш принизливою?" - обурилася віце-спікер.

За її словами в ситуацію із затримкою пенсії Козловському обіцяв втрутитися прем'єр-міністр Володимир Гройсман, однак, на її думку, необхідно змінити підхід до верифікації в цілому, щоб виключити подібні випадки в майбутньому. Крім того, І. Геращенко також наголосила, що також стоїть на позиції повної відповідальності за неможливість виплат пенсій на окупованих територіях Росією - країною-агресором.

Нагадаємо, міністр соцполітики Павло Розенко розповів, що затримки з виплатами пенсій пов'язані зі зміною та уніфікацією графіка Пенсійного фонду України. За його словами, пенсії переселенцям будуть виплачені в повному обсязі.

Читайте АСН в Google News