"Відправили жінку до розлючених чоловіків". Нардепи вказали на "боягузтво влади" перед мітингом

20.06.2018, 11:00

Влада, представлена ​​в Україні переважно чоловіками, продемонструвала боягузтво і безвідповідальність, відправивши на переговори з розлюченими мітингувальниками під стінами парламенту афганцями, чорнобильцями та шахтарями, віце-спікера Верховної Ради Ірину Геращенко. Про це заявив народний депутат (фракція Опозиційний блок) Олександр Вілкул, виступаючи з парламентської трибуни, передав кореспондент ASN.

"Вчора під стінами Верховної Ради відбувся багатотисячний мітинг шахтарів, чорнобильців, афганців, але влада, яка вже 4 роки їх принижує, побоялася до них вийти. Чоловіки, які керують країною, направили до розлючених людей жінку, у якої немає відповідей і рішень", - зазначив політик.

За його словами, ні прем'єр-міністр Володимир Гройсман, ні міністр палива та енергетики Ігор Насалик, ні міністр соцполітики Андрій Рева не захотіли вийти до мітингуючих і пояснити, чому шахтарям не платять зарплату і позбавляють їх разом із чорнобильцями та афганцями належних пільг.

При цьому Вілкул додав, що якби хтось із міністрів сказав мітингувальникам, як віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, що немає можливості всім давати гроші, "то навряд чи пішов би здоровим із переговорів".

"Люди ж бачать, як влада розпилює мільярди, бачать премію в мільярд двісті мільйонів керівництву "Нафтогазу" і чекають того, що вимагають вже 4 роки", - підкреслив Вілкул. Нагадаємо, вчора, 19 червня, під стінами парламенту пройшов багатотисячний мітинг громадських організацій, що представляють інтереси афганців, чорнобильців та шахтарів.

Нагадаємо, напередодні розлючені мітингувальники прорвали оточення охорони біля будівлі Верховної Ради і заблокували всі входи і виходи з будівлі і комітетів. На переговори до мітингувальників вийшла лише віце-спікер парламенту Ірина Геращенко в супроводі кількох депутатів.

Читайте АСН в Google News