Реабілітують атовців і навчать бізнесу: 4 ветеранські організації отримали кошти на розвиток проектів

14.06.2018, 11:45

У Києві оголосили переможців конкурсу серед ветеранських організацій, які отримають фінансову допомогу для реалізації різних проектів допомоги ветеранам та учасникам АТО. Переможців назвав президент Конгресу Українців Канади Павло Грод на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Перший переможець - Українська соціальна академія для програми курсів підприємництва для ветеранів, другий - Союз ветеранів АТО Донбасу для організації центру психологічної підтримки ветеранів та їх сімей "Поруч". Центр для учасників АТО для надання тимчасового притулку та програми реабілітації. "Побратими" для проведення курсів з подолання психологічної шкоди і запобігання постравматичного стресового розладу ветеранів", - зазначив глава Конгресу.

При цьому координатор проекту "Ігри нескорених" в Україні Оксана Горбач додала, що кошти на допомогу організаціям були зібрані в ході гала-вечірки в Торонто (Канада), проведеної на честь участі українських команд в "Іграх нескорених" у вересні минулого року. Під час заходу за участю президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, а також декількох сотень гостей із Заходу вдалося зібрати 100 тис. доларів на підтримку.

На основі цих коштів було створено Фонд захисників України. Кошти цього фонду будуть розподілені між проектами-переможцями і підуть на реалізацію запропонованих проектів.

Нагадаємо, в трьох областях України створені спеціальні школи для навчання ветеранів АТО юридичним тонкощам, а також допомоги у створенні і реалізації власних бізнес-проектів. Про це повідомив глава Громадської організації "Черкаський правозахисний центр" Тарас Щербатюк.

Читайте АСН в Google News