Що робити, якщо вас затримують у Росії: поради юриста

12.06.2018, 18:55

У разі затримання поліцією РФ під час перебування на Чемпіонаті світу з футболу громадяни України не повинні чинити опору і коректно відповідати на поставлені запитання. Таку думку висловив керівник відділу аналітики Української Гельсінської спілки з прав людини Олег Мартиненко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Не чинити опору затриманню правоохоронними органами, що може бути розцінено як таке. Не підписувати документи, якщо ви не впевнені в тому, що правильно їх зрозуміли", - зазначив експерт.

За його словами, для кращого розуміння документів необхідно вимагати адвоката. Також варто вимагати зв'язку з родичами або іншими людьми - не залежно від того, що будуть заявляти правоохоронці. Експерт також уточнив, що правила поведінки з правоохоронцями в інших країнах були написані ще до 2014 року, проте не змінювалися до цього часу.

При цьому він додав, що в разі затримання і будь-яких розпитувань з боку правоохоронних органів необхідно давати максимально коректні відповіді. Нагадаємо, з 14 червня по 15 липня в Росії пройде Чемпіонат світу з футболу. Матчі будуть проходити на 12 стадіонах в 11 містах країни.

Ряд країн виступив з ініціативою бойкотувати захід у Росії через її зовнішню політику. Однак від України близько п'яти тисяч футбольних уболівальників будуть присутні на різних матчах.

Читайте АСН в Google News