Родичі жертв рейсу MH17 провели акцію біля посольства Росії в Гаазі

09.06.2018, 17:05

Родичі загиблих в результаті авіакатастрофи пасажирського літака «Боїнг» рейсом MH17 влітку 2014 року на Донбасі провели акцію біля посольства Російської Федерації в Гаазі, повідомляє BBC.

На газоні біля будівлі російського посольства в Гаазі активісти поставили 298 білих стільців і поклали на кожен стілець червону троянду в пам'ять про кожну жертву цієї трагедії. Також родичі загиблих звернулися до російського президента Путіна, зазначивши, що 12 червня в РФ буде відзначатися день незалежності країни, однак святкувати їй нічого, тому що влада Росії не приймає загальноприйнятих цінностей.

Нагадаємо, 24 травня експерти спільної слідчої групи повідомили, що літак рейсу МН17 збила ракета, випущена з ЗРК «Бук» 53-й бригади ППО ЗС РФ, який був доставлений на окуповану територію Донбасу з російського міста Курськ. 1 червня палата представників парламенту Нідерландів підтримала рішення голландських і австралійських властей визнати РФ відповідальною за катастрофу малайзійського «Боїнга» рейсу МН17.

Читайте АСН в Google News