Затриманих на півострові кримських татар часто незаконно етапують в РФ - доповідь ООН

08.06.2018, 16:09

Затриманих на окупованому півострові кримських татар, всупереч міжнародному праву, часто незаконно перевозять на територію Російської Федерації. Про це повідомив спеціальний доповідач ООН з питання катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження Нільс Мельцер на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Я серйозно стурбований інформацією, згідно з якою велика кількість ув'язнених і досудово затриманих передається, етапується в РФ, що є явним порушенням міжнародного гуманітарного права", - зазначив експерт. За його словами, особливо переслідуються правоохоронцями РФ на території окупованого півострова кримські татари, які бойкотували референдум у березні 2014 року.

На думку російських силовиків, затримання та ізоляція цих активістів допомагає їм боротися з тероризмом. При цьому він додав, що до Криму з України він потрапити не зміг, оскільки російська влада зажадала від нього провести візит у рамках національного.

Нагадаємо, стан здоров'я українського активіста Володимира Балуха, чиє необмежене голодування в сімферопольській в'язниці триває з березня, погіршився - він фізично виснажений. Про це в Facebook, посилаючись на архієпископа Сімферопольського Климента, повідомляє кримська правозахисна група.

Читайте АСН в Google News