По 5-6 лісовозів: у Чорнобилі триває масштабна вирубка лісу - нібито з санітарною метою

07.06.2018, 18:00

Зараз у Чорнобильській зоні йде масштабна вирубка лісу, який рубають нібито в санітарних цілях, а вивозять по 5-6 лісовозів за раз. Таку інформацію озвучив викладач Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Сергій Зібцев на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Там є 7 лісництв, які займаються веденням лісового господарства. Мета цього господарства - протипожежні заходи, але ми знаємо, що будь-яка людина, яка приїде на Дитятки, побачить там 5-6 лісовозів завантажених", - зазначив експерт.

За його словами, самі працівники Пущі, які здійснюють рубки, пояснюють такі заходи необхідністю створити технологічні розриви, які мають на меті запобігти великим пожежам. При цьому він додав, що подібні розриви тільки погіршують ситуацію, оскільки створюють своєрідну трубу, в якій прискорюється вітер.

Крім того, коли пожежа охоплює верхівки дерев, вогонь може розноситься вітром на кілометри і навіть десятки кілометрів. Технологічний же розрив шириною в 100 м не рятує ситуацію.

Нагадаємо, 5 червня в ЗМІ з'явилася інформація про масштабне займання на території лісу біля ЧАЕС. За офіційною інформацією, вчора, 6 червня, пожежа була локалізована, площа горіння скоротилася з 12 га до 3 га сухої трави в лісових кварталах.

Читайте АСН в Google News