Донбас провалюється: земля під Донецьком просіла на 25 сантиметрів

04.06.2018, 15:51

На території окупованого Донецька просів ґрунт на 20-25 сантиметрів. Про це під час презентації звіту «Екологічна ситуація на території Донецької та Луганської областей» повідомив керівник Міністерства тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, передає кореспондент ASN.

"Територія Донецька: тут ми фіксуємо просідання ґрунту на 20 -25 см - ми це бачимо шляхом супутникового моніторингу. І це значить, що фактично провалюється поверхня міста Донецька", - заявив він. За словами міністра, це відбувається тому, що припинилося відкачування води з шахт Донбасу.

З тієї ж причини аналогічна небезпечна ситуація спостерігається ще в близько 200 об'єктах. Така ситуація загрожує житловим будинкам і інфраструктурі в цілому, говорять у міністерстві.

Також хімічне забруднення вод, і поверхневих і підземних, відбувається через потрапляння у водойми різних шкідливих домішок неорганічного і органічного походження. Більшість із них є токсичними. Це - сполуки миш'яку, свинцю, міді, кадмію, хрому, фтору тощо, заявили в міністерстві.

Читайте АСН в Google News