В Україні в другій половині травня значно зросла кількість захворювання на ботулізм, повідомляє прес-центр Держпродспоживачслужби.
Більшість випадків ботулізму пов'язані з вживанням в'яленої непатраної риби, виготовленої самостійно або придбаної в місцях стихійної торгівлі. Всього з початку року захворіло 28 осіб. Двоє померло.
У зв'язку з цим Госпродпотребслужба настійно рекомендує не брати в дорогу і на відпочинок швидкопсувні продукти, вживати тільки ті, у яких не вийшли терміни придатності, зберігати їжу в правильних умовах. Продукти, особливо консервовані, рекомендується ретельно проварювати, прожарювати або тушкувати перед вживанням, сирі і в'ялені продукти обробляти окремими ножами.
Найважливіше правило - не купувати продукти на стихійних ринках і по можливості відмовитися від вживання в'яленої непатраної риби в літній період.