Встигнути до виборів: влада поспішатиме завершити переговори з МВФ до зими

29.05.2018, 16:53

У разі, якщо Міжнародний валютний фонд (МВФ) не надасть Україні обіцяний четвертий транш кредиту, країні доведеться чекати допомоги західного донора тільки в 2020 році. Таку думку висловив економіст Андрій Вігіринський на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"У грудні почнеться виборча кампанія, і якщо до цього часу ми не отримаємо четвертий транш кредиту, то ми не отримаємо його ні в 2019-му, ні на початку 2020-го - поки не буде сформована нова коаліція. Просто в силу правил МВФ" , - зазначив експерт.

За його словами, згідно з правилами функціонування, МВФ не фінансує уряди країн перед виборами і відразу після них. При цьому він додав, що в разі провалу переговорів із МВФ глава держави неодмінно проведе показові звільнення в Кабміні і "покарає винних", проте так чи інакше всі провали політики країни асоціюються в президентом.

Нагадаємо, 25 травня 2018 року виповнилося 4 роки з дня обрання Петра Порошенка президентом України. Головною вимогою МВФ для надання чергового траншу кредиту залишається підвищення вартості газу для населення і створення антикорупційного суду.

Читайте АСН в Google News