Професори з США вчитимуть українських медиків реабілітації

24.05.2018, 17:08

У червні в Україну прибуде 8 професорів із США, які навчать українських медиків основам медичної реабілітації. Про це повідомив член правління громадської організації "Українське товариство фізичної і реабілітаційної медицини" Петро Колісник на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Ми реабілітацією займаємося вже не менше 20 років. Десять років тому організували Центр медичної реабілітації, вже п'ять років створеній кафедрі медичної реабілітації. Ми маємо віз "реабілітація", але він чомусь не їде. У червні приїжджає 8 професорів із США для того, щоб навчати наших реабілітологів", - зазначив експерт.

За його словами, для функціонування цього медичного напрямку як системи необхідні законодавча база, навчання і практичне впровадження реабілітаційного процесу, які б розвивалися узгоджено. При цьому він додав, що в Україні вже є 20 тис. випускників, які пройшли підготовку в немедичних установах, які не можуть працювати в медицині, оскільки не мають, власне, медичної освіти.

Нагадаємо, ветерани та учасники АТО в ході реабілітації часто відмовляються від психологічної допомоги, вважаючи, що необхідно, перш за все, знайти роботу. Таку думку висловила завідуюча кафедрою Школи соціальної роботи Києво-Могилянської Академії Наталія Гусак.

Читайте АСН в Google News