Замість покладених семи: Раді запропонували відзначити 11-ту річницю складу ЦВК

23.05.2018, 10:44

Наближається 11-та річниця перебування більшості членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) на посаді. Про це заявив народний депутат України (фракція БПП) Олександр Черненко, виступаючи з парламентської трибуни під час пленарного засідання Верховної Ради України, передав кореспондент ASN.

"Зовсім скоро, 1 червня, ми будемо відзначати сумну дату - більшість членів Центральної виборчої комісії увійдуть в 11-й рік свого перебування на посаді, замість передбачених Конституцією 7 років", - зазначив політик. За його словами, ще кілька тижнів тому парламент "впритул" наблизився до прийняття рішення з обрання нових членів Центрвиборчкому, оскільки з'явилося подання глави держави і було отримано відповідне рішення комітету, проте депутати так і не змогли приступити до розгляду цього питання.

При цьому він додав, що депутати знаходять1000 причин, щоб не ініціювати зміну складу ЦВК. Так, на його думку, багатьох депутатів цілком влаштовує нинішній склад органу, а хтось із парламентаріїв прагне мати постійний привід для критики влади. Нагадаємо, ключовим питанням на поточному пленарному тижні спікер ВРУ Андрій Парубій назвав закон про Антикорупційний суд. Актуальне питання зміни Центрвиборчкому парламентарії вирішили поки відкласти.

Читайте АСН в Google News