10 ознак того, що ви проживаєте своє життя без сенсу

22.05.2021, 10:00

Вам здається, що життя проходить повз? Нічого не радує, а хандра стала постійною супутницею? Можливо, ви не на те витрачаєте своє життя. Подумайте, на що ви витрачаєте своє життя. Чим заповнені ваші 24 години, пишут Flytothesky. Ви пахаєте на роботі, розвиваєтеся, інвестуєте в своє світле майбутнє? Або годинами мрієте про світле майбутнє, сидячи на зручному дивані?

1. Звичка мріяти. У мріях немає нічого поганого. Але тільки якщо вони потім підкріплюються діями. Мрійте про велике, але посильне для себе.

2. Залежність від обставин. Куди вітер подув, туди людину і понесло. Зовнішні обставини впливають на наше психоемоційний стан. Але це повинно проявлятися на рівні емоцій. Програла улюблена футбольна команда - попереживати і забули. Немає сенсу впадати в запій. Не дозволяйте зовнішнім обставинам псувати ваш настрій.

Залежність від зовнішнього світу говорить про душевну нестабільність. Кинув хлопець дівчину, а вона потім з горя наковталася таблеток. Емоція взяла верх над здоровим глуздом. Тому подумки побудуйте між собою і навколишнім світом захисну стіну. Так буде простіше жити.

3. Пасивний спосіб життя. Є люди замкнуті і відкриті. Так влаштована людська природа: хтось з душею нарозхрист, а комусь звичніше ховатися в нірці. Так ось, настав час позбутися від замкнутості. Вона дуже сильно залежить від темпераменту, який, на жаль, не можна змінити. Але підкоригувати можна.

Людина, яка постійно знаходиться в своєму панцирі і закривається від зовнішнього світу, позбавляє себе багатьох радостей. В першу чергу спілкування. Через це у неї немає друзів, з якими можна поділитися найпотаємнішим. Відкрийтеся світу, і тоді ваше життя зміниться.

4. Лінь. Через неї ми тупіємо. І бідніємо, адже ледача людина ніколи не досягне фінансового благополуччя. Лежання на дивані, вивчення глянцевих журналів, перегляд фільмів - дуже захоплюючі заняття. Деякі так захоплюються, що протягом усього життя лінуються зробити щось корисне для себе коханого.

Терміново витягуйте себе з пут ліні, а то покриєтесь мохом. Не буває такого, що зовсім нема чим зайнятися. Інвестуйте свій час в корисні для себе речі: самоосвіта, рішення робочих справ, прибирання, заняття спортом. Але не лежіть на дивані, як труп.

5. Відсутність планів на життя. Уже з підліткового віку людина повинна розуміти, в якому напрямку йому слід рухатись. Але буває, що навіть у похилому віці ми не розуміємо, як потрібно було побудувати своє життя, як себе реалізувати.

Щоб потім не було болісно прикро за даремно прожите життя, визначте свої головні цілі. Їх кілька: сім'я, кар'єра, саморозвиток. Подумайте, чого б ви хотіли досягти. Спирайтеся на свій творчий хист, смаки. Важливо визначитися з вибором спеціальності, адже саме неправильний вибір професії може скалічити життя. Скористайтеся спеціальними психологічними тестами, які направлять вас на потрібну професійну стезю.

6. Залежність від соціальних мереж. Для чого вони взагалі потрібні? Люди викладають свої фото, постять глибокодумні цитати (які і самі не запам'ятовують), слухають музику, дивляться фільми. І проводять в цьому соціальному болоті по кілька годин. Потрібно володіти колосальною силою волі, щоб зайти до себе на сторінку буквально на хвилиночку. Яка потім, якщо чесно, розтягується на довгі години.

Зрозумійте, соціальні мережі крадуть ваш дорогоцінний час, який ви могли б інвестувати в себе. Якщо ви не можете повністю відмовитися від улюблених сайтів, то хоча б контролюйте час, які ви на них проводите.

7. Відсутність захоплень. Це явна ознака того, що ви живете даремно. Захоплень не може бути тільки у обмеженої людини, яку цікавлять виключно первинні потреби: поїсти, поспати і переспати. А всебічно розвинена особистість завжди шукає віддушину. У неї є те заняття, в яке вона вкладає душу і серце.

Нехай це буде елементарне читання художньої літератури. Зате це заняття допомагає вам відволіктися від усього світу, наповнюватися енергією і натхненням. Хобі говорить про те, що ви здатні розвивати себе, відволікатися від роботи. А ще це прекрасний засіб від нудьги і поганого настрою.

8. Звичка нити з приводу. Скиглії спочатку викликають жалість. Їх хочеться втішити, розпитати про проблеми, дати пораду. Але з часом хочеться у людини запитати, а чому вона постійно чимось незадоволена. Невже він не здатний впоратися зі своїм життям і постійно вивалює на оточуючих своє незадоволення власним існуванням?

Скиглії - глибоко нещасні люди. Їх життя нудне і одноманітне. Вони не знають, що з ним робити. Ось і ниють. Концентрація на проблемах дозволяє їм хоч якось відволіктися від свого одноманітного існування. А ще звичка нити заразна, так що біжіть від скигліїв подалі.

9. Постійна економія на собі. Заробітна плата у всіх різна. Вона залежить від ступеня відповідальності, престижності професії, освіти, професійних навичок, стажу. Але навіть люди, які непогано заробляють, звикли економити на собі. Вони купують неякісну їжу, живуть в будинку без нормального ремонту, економлять на ліках. А зарплату відкладають на чорний день. Або на дачу, машину, весілля дочки.

Але який сенс грошей, якщо ви їх не витрачаєте на себе? Навіщо вам дача, якщо через постійну економії на собі ви угробите здоров'я? Не бійтеся балувати себе. Ви живете тут, зараз, і витрачати потрібно теж зараз. Звичайно, варто відкладати певну суму. Але не забувайте про те, що чорний день може так і не настати, а можливості витратити заощадження у вас вже не буде.

10. Звичка відкладати життя на потім. Завтра ви обов'язково почнете робити зарядку, щоб схуднути. З наступного тижня приступите до вивчення англійської. Наступного місяця обов'язково запишитеся на йогу. А з наступного року кинете курити. Обіцянки, дані самому собі, мають тенденцію швидко забуватися. Це перевірено на досвіді мільйонів людей, які теж жили «завтраками».

Не думайте, що це ідеальне завтра колись настане. Це марна відмовка, причина відкласти своє життя на невизначений термін. Людина, яка хоче їсти, готує собі бутерброд сьогодні, а не завтра. Так чому ж ви постійно відкладаєте життєво важливі для себе рішення? Треба робити зараз, в цей момент, інакше так до старості і проживете на «завтраках».

Ці 10 звичок вказують на те, що ваше життя нудне і примітивне, воно позбавлене ​​сенсу. На жаль, вам не буде про що згадати на старості років. Зрозумійте, що жити варто негайно, у вас не буде другого шансу.

Читайте АСН в Google News