Подорожчання не обґрунтовано: столичний бюджет здатний покрити будь-які витрати на новий громадський транспорт

18.05.2018, 14:58

Столичний бюджет може з лишком покрити витрати Києва на громадський транспорт, тому підвищувати тариф на проїзд недоцільно. Таку думку висловив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Витрати "Київпастрансу" торік склали 1,8 млрд грн, а профіцит міського бюджету - близько 4 млрд грн. Київ може покрити повністю всі витрати "Київпастрансу" і встановити нульову ставку тарифу для всіх", - зазначив експерт.

За його словами, муніципальний транспорт виконує, перш за все, соціальну функцію забезпечення підвезення персоналу до підприємств, тому говорити про його прибутковість некоректно. При цьому він додав, що приватні перевізники при зовсім інших вкладеннях і сплаті податків можуть заробляти на тарифі в 5-7 грн, тоді як, за версією столичної влади, для громадського міського транспорту це неможливо.

Нагадаємо, київська міська влада прийняла рішення про підвищення в два рази з 14 липня плати за проїзд у громадському транспорті. Мер Києва Віталій Кличко назвав таке рішення "вимушеним".

Читайте АСН в Google News