Бахтеєва: У 2017 році через міжнародні організації не було закуплено жодного препарату. З 2016-го - лише третину

16.05.2018, 16:36

У результаті переходу до закупівель ліків через міжнародні організації в рамках боротьби з корупцією в Україну досі не поставлений жоден препарат за минулий рік, а програма закупівель за 2016 рік виконана всього на третину. Про це заявила народний депутат Тетяна Бахтеєва в кулуарах парламенту, передав кореспондент ASN.

"Сьогодні наші гроші, гроші платників податків, гроші хворих знаходяться, на жаль, на міжнародних рахунках", - зазначила політик. За її словами, поставки медпрепаратів за програмою державної закупівлі ліків за 2015 рік досі не виконані в повному обсязі - вони відповідають приблизно 50-70%.

За 2016 рік було здійснено всього 30% поставок, а за 2017 рік досі не поставлений жоден препарат. При цьому вона додала, що в результаті Україна залишилася і без ліків, і без грошей, які, на її думку, "крутяться" на рахунках тих, хто причетний до закупівель.

У той же час, жителі України змушені продавати майно і влазити в кредити, щоб дозволити собі елементарне лікування. Так, наприклад, навіть лікування гіпертонічного кризу змушує українців йти на радикальні заходи через відсутність коштів на ліки.

Нагадаємо, різні реформи в медичній галузі знищили 20 тисяч лікувально-профілактичних установ по всій країні. Таку думку висловив відповідальний секретар Національної медичної палати України Сергій Кравченко.

Читайте АСН в Google News