Кабмін скоротить удвічі квартирну чергу "афганців" до кінця року

16.05.2018, 12:47

Житлова черга учасників бойових дій на території інших країн до кінця поточного року скоротиться удвічі. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на засіданні уряду в Києві, передав кореспондент ASN.

"Майже 200 млн грн направлено на забезпечено житлом учасників бойових дій на території інших країн", - зазначив чиновник. За його словами, 200 млн грн дозволять майже наполовину скоротити чергу учасників бойових дій на території інших країн - так, нарешті, власне житло отримають деякі афганці, які очікували його більше 30 років.

Ця програма, згідно з планами Мінсоцполітики, буде повністю завершена в 2019 році при відповідному фінансуванні. При цьому він додав, що в кінці 2016 року було змінено порядок надання житла сім'ям загиблих і поранених учасників АТО. Якщо раніше цим питанням на свій розсуд займалися органи місцевої влади, то тепер самі сім'ї воїнів отримали можливість розпоряджатися коштами і купувати необхідне їм житло.

За новим порядком в 2016-2017 роках вже придбано 1071 квартиру на загальну суму 909,5 млн грн. У поточному році планується придбати 356 квартир на загальну суму 354,8 млн грн для різних категорій учасників АТО.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко оголосив про завершення АТО на Донбасі і початок Операції об'єднаних сил. "Ми зараз починаємо військову операцію під керівництвом Збройних сил України для забезпечення захисту територіально цілісності", заявив Петро Порошенко.

Читайте АСН в Google News