Як прибрати запах баранини у м'яса

16.05.2021, 17:01

Деякі види м'яса, наприклад, баранина або козлятина мають специфічний запах, який подобається не всім. Трапляється і так, що у продукту з'являється неприємний запах через неправильні умови зберігання. Цю проблему можна вирішити спеціальними кулінарними прийомами.

Гірчиця, оцет, холодна вода, обраний вами маринад і спеції, соєвий соус, часник, цибуля. Перш за все, зріжте з м'яса весь жир. Саме він, в першу чергу, має властивості накопичувати і зберігати різні аромати. Без жирового прошарку м'ясо, можливо, буде пахнути набагато менше. Натріть шматки майбутнього обіду сухою гірчицею і залиште так на сорок хвилин. Після цього змийте гірчицю холодною водою з додаванням оцту.

Перед приготуванням вимочіть м'ясо в правильному маринаді. Для цих цілей підійдуть кілька різних видів. Чудово підійдуть для цього червоне сухе вино, гранатовий або томатний сік, кефір, розведений яблучний оцет. Вимочування в маринаді, до того ж, зробить м'ясо більш м'яким і ніжним. Час вимочування залежить від початкової жорсткості продукту і зазвичай триває від тридцяти хвилин до дванадцяти годин.

Якщо немає часу чекати, поки подіє маринад, спробуйте перебити запах за допомогою відповідних спецій в процесі приготування. Натріть шматки м'яса сіллю з перцем і часником, за 10-15 хвилин до готовності додайте ароматні трави. Найкраще поєднуються з м'ясом розмарин, орегано, чебрець, зіра, коріандр і лавровий лист.

У готову їжу для цих цілей додайте велику кількість смаженої цибулі, якщо ви і ваші домашні його їсте. Пряні соуси своїми ароматами теж здатні відвернути їдця від запаху м'яса. Найбільш відомі серед них - соєвий соус, часниково-вершковий і томатний.

Читайте АСН в Google News