Здобули: Рада дозволила росіянам і корупціонерам скуповувати українські підприємства

15.05.2018, 17:17

Рада дозволила росіянам і корупціонерам інкогніто купувати українські підприємства. Верховна Рада ухвалила закон, який дає можливість будь-якому інкогніто скуповувати українські облігації внутрішньої державної позики та інші цінні папери, за якими приватизують українські державні підприємства.

Про це повідомляє, Центр протидії корупції.

Як зазначається, закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння залученню іноземних інвестицій" №6141 дає можливість приховати інформацію про кінцевого бенефіціара-покупця будь-якої державної або приватної акціонерної компанії.

На ухвалення закону в редакції, яка дозволила приховати інформацію про кінцевого власника офшору, який купив цінні папери, особисто наполягав Олег Ляшко і депутат від Опоблоку Олександр Долженков. Тільки в такій редакції законопроект отримав необхідні для проходження голоси Радикальної партії і Опоблоку.

Відповідно до закону №6141, корупціонери, російський бізнес і будь-хто інший можуть таємно заходити в Україну. Українські банки позбавляються обов'язку ідентифікувати реальних власників цінних паперів, якщо їх представлятимуть зарубіжні банки.

Читайте АСН в Google News