Не корупція - вакханалія: Тимошенко заявила, що "Нафтогаз" банкрутує видобуток і транзит газу

15.05.2018, 10:55

Керівництво НАК "Нафтогазу" за згодою вищого керівництва державою вилучає весь прибуток з системи, банкрутуючи таким чином дочірні "Укргазвидобування" і "Укртрансгаз". Таку думку висловила лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, виступаючи з парламентської трибуни під час пленарного засідання Верховної Ради, передав кореспондент ASN.

"Крім того, що підвищується плата за газ на 65%, що є просто якимось знущанням, божевіллям, вони ще всі кошти, які складають прибуток, сконцентрували на НАК "Нафтогаз", яка не транспортує нічого і яка нічого не видобуває. 40 млрд грн чистого прибутку "Нафтогазу". Вони, по суті, почали банкрутувати "Укртрансгаз", збиток якого склав майже мільярд доларів", - зазначила політик.

За її словами, таким чином, глава держави хоче поставити до керівництва "Укртрансгазу" своїх людей і провести тіньову приватизацію компанії як збиткової. При цьому вона додала, що щорічно ця "збиткова" компанія заробляє по 3 млрд доларів. Більше того, за її словами, постійно знижуються показники видобутого газу з боку "Укргазвидобування", що також робиться навмисно, оскільки саме "Нафтогаз" забирає з системи кошти.

"Це не просто корупція - це вже вакханалія, тому що 40 млрд грн - це половина оборонного бюджету країни", - резюмувала Тимошенко. Нагадаємо, на думку експертів, підвищення вартості газу для населення на 60% під тиском зовнішніх кредиторів і НАК "Нафтогаз" призведе до чергового стрибка інфляції в Україні.

Читайте АСН в Google News