Жадібність Порошенка: Ляшко пояснив, чому досі не змінили склад ЦВК

14.05.2018, 18:50

Новий склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) досі ніхто не знає, оскільки глава держави Петро Порошенко хоче повністю контролювати орган. Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко на брифінгу в ході засідання Погоджувальної ради в Києві, передав кореспондент ASN.

"Прагнення президента Порошенка мати 10 членів ЦВК з 15 може свідчити лише про одне: сфальсифікувати вибори. Президент Порошенко дуже жадібний, і він хоче мати все", - зазначив політик.

За його словами, 10 членів ЦВК з 15, поданих для заміщення, пов'язані з чинним президентом - 6 з них офіційно йдуть під прапором БПП, а 4 - подано від інших фракцій. При цьому він додав, що ще два роки тому звернувся до суду, і Вищий адмінсуд визнав незаконним бездіяльність глави держави в зв'язку з призначенням ЦВК.

"Порошенко, очевидно, живе в якомусь іншому світі і думає, що може сфальсифікувати вибори, коли громадяни його не підтримують", - підкреслив О. Ляшко. Нагадаємо, остаточний склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) може обиратися рейтинговим голосуванням. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Читайте АСН в Google News